Yukarı Çık

Türk kahvesinin yanında hep küçük bir bardakta su getirilir. Sebebini biliyor musunuz?

Osmanlı döneminde eve bir misafir geldiğinde kahve ikram edilir yanına da su konurmuş. Eğer misafir önce suyu içerse karnının aç olduğu anlamına gelirmiş, yemek ikram edilirmiş. Eğer önce kahveyi içerse “Karnım tok” demek istermiş.

Kahvenin yanında su getirilmesinin bir diğer sebebi ise tadının daha iyi anlaşılması ile ilgili. Kahveden önce su içmek, kahvenin tadını daha iyi almanıza yardım ederken, kahveden sonra su içmek ise damağınızda kalan telveleri temizliyormuş.

Kalitesi köpüğünden anlaşılır

İçtiğiniz kahvenin kalitesini anlamak için kaymağına yani köpüğüne bakabilirsiniz. Köpüğü yumuşak, kadifemsi bir kıvamda ve bol ise içtiğiniz kahve kaliteli demektir.

Eğer güzel Türk kahvesi içip içmediğinizi bilmek isterseniz fincanın üst kısmındaki kaymağa bakmanız gerekmektedir. Söz konusu kahve özel yumuşak ve kadife kaymaktan oluşuyor. Kaymak sayesinde kahve uzun süre sıcak kalmaktadır.