Yukarı Çık

NUTELLALI FRAPPUCINO

MALZEME:
2 kişilik.
• ¾ fincan güçlü kahve
• 2 bardak küp buz
• 1 su bardağı süt
• 3 yemek kaşığı toz şeker
• 3 yemek kaşığı nutella
• Köpük krem/krem şanti (süsleme için)
• Karamel sosu (süsleme için)

HAZIRLANIŞ:
Süsleme malzemeleri dışında kalan bütün malzemeleri blenderde bir araya getirin ve pürüzsüz olana kadar birkaç dakika karıştırın.
Krem şanti ve karamel sos ile süsleyerek servis edin.

SOĞUK SÜTLÜ KAHVE

MALZEME:
2 bardaklık.
• 1 yemek kaşığı çözünebilir kahve*
• 1/3 su bardağı soğuk su veya buz küpleri
• İstediğiniz oranda toz şeker
• 1,5 su bardağı soğuk süt
• 1 top vanilyalı dondurma (Dondurma kaşığı ile) – Opsiyonel

HAZIRLANIŞ:
• Kahveyi, buz küplerini (veya soğuk suyu), şeker blendira koyun. Karışım köpüklenen kadar karıştırın. Sonra soğuk sütü ekleyip tekrar karıştırın.
• Bardaklara dökün,arzu ediyorsanız üzerine dondurmayı ekleyin ve bekletmeden servis edin.

KAHVE SMOOTHIE

MALZEME:
1 bardaklık.
• 1 çay kaşığı hazır espresso kahve tozu
• 1 yemek kaşığı sıcak su
• 1 küçük muz (soyulmuş, dilimlenmiş ve dondurulmuş)
• 1/4 su bardağı yağsız soğuk süt
• 1 yemek kaşığı bal
• 1/2 su bardağı buz küpleri
• Toz tarçın (opsiyonel)

HAZIRLANIŞ:
• Blendera espresso tozunu, sıcak suyu koyup 1 dakika bekletin. Muzu, sütü ve balı ekleyin. Pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırın. İstenilen yoğunluk oranına göre buz ekleyin. Üzerine isterseniz hafifçe tarçın döküp servis edin.

KAHVE MILKSHAKE

MALZEME:
• 4 su bardağı çikolatalı dondurma
• 1,5 su bardağı taze demlenmiş nescafe (veya benzer)
• 2 yemek kaşığı Nutella
• Süslemek için köpük krema ve rendelenmiş çikolata

HAZIRLANIŞ:
• Çikolatalı dondurma, kahveyi ve Nutellayı blendira koyun. Pürüzsüz bir hale gelinceye kadar karıştırın.
• İsterseniz üstüne köpük krema koyun ve üzerine rendelenmiş çikolata parçaları koyun.

ATEŞHATTI KAHVESİ

MALZEME:
• 1 yemek kaşığı kahve kreması (toz)
• 1 yemek kaşığı sıcak çikolata karışımı (toz)
• 1 yemek kaşığı çözünebilir kahve (nescafe vb.)
• 1yemek kaşığı toz şeker
• Bir tutam toz tarçın
• 1 tutam muskat (küçük hindistan cevizi) tozu

HAZIRLANIŞ:
• Bütün malzemeyi bir kapta iyice karıştırın.
• Bardaklara eşit şekilde bölüştürerek, sıcak su dökün, çözülene kadar karıştırın.
• Arzuya göre krema köpüğüde sıkarak servis edebilirsiniz.