Cezvede Türk Kahveli Kek Tarifi
Malzemeler:
- 25 gr çikolatalı
- 25 gr tereyağı
- 15 gr yumurta
- 10 gr un
- 3 gr Türk kahvesi
- 20 gr çikolata sos
- 20 gr şeker
Tarif:
Çikolata ve tereyağını benmari usulü eritiyoruz. Bir karıştırma kabında yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıp erittiğimiz çikolatayı ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz. Unu ve Türk kahvesini de ekleyerek yağladığımız cezveye döküyoruz ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 10 dk pişiriyoruz. İsteğe bağlı dondurma ile servis edebilirsiniz.
Türk Kahveli Sufle Tarifi
Malzemeler:
- 7 yumurta
- 7 yumurta sarısı
- 110 gr un
- 350 gr çikolata
- 350 gr tereyağı
- 200 gr şeker
- 2 yemek kaşığı Türk kahvesi
Tarif:
Çikolata ve tereyağı benmari usulü eritiyoruz. Bir karıştırma kabında yumurta sarıları ile şekeri köpürene kadar çırpıyoruz. Kalan yumurtaların tümünü de ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. Türk kahvesini de ekleyip karıştırdıktan sonra unu da ilave ederek iyice yediriyoruz. Erittiğimiz çikolatayı da kabımıza alarak karıştırıp yağladığımız kalıplara karışımımızdan döküyoruz. 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
Türk Kahveli Cheesecake Tarifi
Malzemeler:
- 600 gr labne peyniri
- 3 yumurta
- 1 paket krema
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 buçuk çay kaşığı Türk kahvesi
- 1 çay fincanı şeker
- 2 paket yulaflı bisküvi
- 60 gr tereyağı
- 3 yemek kaşığı fındık
Tarif:
Bisküvilerimizi rondodan geçirip erittiğimiz yağı, ince kıyılmış fındığı ve bir çay kaşığı Türk kahvesini ekleyerek karıştırıyoruz. Bir fırın kabına yağlı kağıt serip karışımımızı üzerine yayıyoruz. Tepsimizi dondurucuya alıp 1 saat kadar bekletiyoruz. Bir karıştırma kabına peyniri, şekeri ve kremayı alıp çırpıyoruz ve yumurtaları da kırarak çırpmaya devam ediyoruz. Nişasta ve Türk kahvesini de ekleyip karıştırdıktan sonra buzdolabından çıkardığımız kaba dökerek önceden ısıtılmış 165 derecelik fırında 45 dakika kadar pişiriyoruz. 1 gece kadar buzdolabında bekletip afiyetle yiyoruz. İsteğe bağlı üzerine Türk kahvesi serpip çikolatayla süsleyebilirsiniz.
Türk Kahveli Tiramisu Tarifi
Malzemeler:
- 1 buçuk paket kedi dili
- 1 çay fincanı sıcak su
- 2 yemek kaşığı Türk kahvesi
- 2 yemek kaşığı şeker
Krema Malzemeleri:
- 4 su bardağı süt
- 1 yumurta
- 1 paket labne peyniri
- 3 kahve fincanı un
- 3 kahve fincanı toz şeker
Üst Malzemesi:
- 2 tatlı kaşığı kakao
Tarif:
Derin bir tencereye süt, un, şeker ve yumurtayı koyup muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırıyoruz. Tencereye labneyi de ekleyip çırpıyoruz. Bir karıştırma kabında sıcak su, Türk kahvesi ve şekeri karıştırıp hazır Kedi dillerimizi ıslatıyoruz. Islattığımız kedi dillerini bir borcama dizip üzerini hazırladığımız kremanın yarısıyla kaplıyoruz. Kalan kedi dilleriniz de ikinci kata dizdikten sonra kalan kremayla tekrar kaplayıp üzerine kakao serpip 2 saat buzdolabında beklettikten sonra servis ediyoruz.